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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPANIZZI, A. R.; BERHOW, M.; BARTELT, R. J. Artificial substrate bioassay for testing oviposition of southern green stink bug conditioned by soybean plant chemical extracts. Environmental Entomology, Lanham, v. 33 , n. 5, p. 1217-1222, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBERHOW, M.; TISSERAT, B.; KANES, K.; VANDERCOOK, C. Survey of phenolic compounds produced in citrus. Washington: USDA, 1998. 154 p. (USDA. Technical Bulletin, 1856).

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPANIZZI, A. R.; BERHOW, M. A.; BARTELT, R. J. Oviposição do percevejo verde, Nezara viridula (L.) sobre substratos artificiais condicionada por extratos químicos de plantas de soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 20., 2004, Gramado. Programa e resumos. Gramado: Sociedade Entomológica do Brasil, 2004. p. 104.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, F. A. C.; PANIZZI, A. R.; BERHOW, M. A.; MARQUES, F. A. Comportamento de oviposição de pentatomídeos em substratos artificiais mediado por extratos químicos de soja. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE ECOLOGIA E QUÍMICA, 4., 2005, Piracicaba. Resumos... Piracicaba: ESALQ, 2005. p. 103.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCARRÃO-PANIZZI, M. C.; BERHOW, M.; MANDARINO, J. M. G.; OLIVEIRA, M. C. N. de. Environmental and genetic variation of isoflavone content of soybean seeds grown in Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 11, p. 1444-1451, nov. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, M. C. N. de; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BERHOW, M.; MANDARINO, J. M. G. Uso do método de componentes principais na identificação de outliers em teores de saponina nas cultivares de soja. In: REUNIÃO ANUAL DA REGIÃO BRASILEIRA DA SOCIEDADE INTERNACIONAL DE BIOMETRIA, 54.; SIMPÓSIO DE ESTATÍSTICA APLICADA À EXPERIMENTAÇÃO AGRONÔMICA,13.,2009 [Anais...]. São Carlos: UFSCar, 2009. Seção trabalhos, t. 471. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPAUCAR-MENACHO, L. M.; BERHOW, M. A.; MANDARINO, J. M. G.; CHANG, Y. K.; MEJIA, E. G. de. Effect of time and temperature on bioactive compounds in germinated Brazilian soybean cultivar BRS 258. Food Research International, London, v. 43, n. 7. p. 1856-1865, Aug. 2010.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPAUCAR-MENACHO, L. M.; BERHOW, M. A.; MANDARINO, J. M. G.; GONZALEZ DE MEJIA, E.; CHANG, Y. K. Optimisation of germination time and temperature on the concentration of bioactive compounds in Brazilian soybean cultivar BRS 133 using response surface methodology. Food Chemistry, London, v. 119, n. 2, p. 636-642, mar. 2010.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPAUCAR-MENACHO, L. M.; AMAYA-FARFÁN, J.; BERHOW, M. A.; MANDARINO, J. M. G.; MEJIA, E. G. de; CHANG, Y. K. A high-protein soybean cultivar contains lower isoflavones and saponins but higher minerals and bioactive peptides than a low-protein cultivar. Food Chemistry, London, v. 120, n. 1, p. 15-21, mai. 2010.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/02/2010
Data da última atualização:  09/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PAUCAR-MENACHO, L. M.; BERHOW, M. A.; MANDARINO, J. M. G.; CHANG, Y. K.; MEJIA, E. G. de.
Afiliação:  LUZ MARIA PAUCAR-MENACHO, UNICAMP; MARK A. BERHOW, AGRICULTURAL RESEARCH SERVICE; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSo; YOON KIL CHANG, UNICAMP; ELVIRA GONZALEZ DE MEJIA, UNIVERSITY OF ILLINOIS.
Título:  Effect of time and temperature on bioactive compounds in germinated Brazilian soybean cultivar BRS 258.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Research International, London, v. 43, n. 7. p. 1856-1865, Aug. 2010.
DOI:  10.1016/j.foodres.2009.09.016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective was to determine the effect of time and temperature on the concentration of bioactive compounds during germination of Brazilian soybean cultivar BRS 258. The concentration of bioactive compounds was optimized using Response Surface Methodology, with a 22 central composite rotational design and germination time and temperature as independent variables. Germination was carried out in a germination chamber, using paper in trays containing 500 g of seeds. Germination temperature and time modified the concentrations of bioactive compounds within the ranges studied. An increase in germination time at 25ºC decreased the concentration of Bowman?Birk inhibitor, lectin and lipoxygenase. After 63 h of germination, a temperature increase from 20ºC to 30ºC resulted in a decrease of lipoxygenase activity by 22.5%. Optimal increases in the concentrations of isoflavone aglycones (daidzein and genistein) and saponin glycosides were observed with a 63 h germination time at 30ºC. Both germination time and temperature had an influence on the composition and concentration of bioactive compounds in germinated soybean flour. Equations determined can be used to predict concentrations of bioactive compounds in germinated soybeans in relation to climate changes and thus optimize their potential use in human health and nutrition.
Palavras-Chave:  Peptidio; Soybean BRS 258.
Thesagro:  Germinação; Soja.
Thesaurus NAL:  Bowman-birk inhibitor; Germination; Peptides; Soybeans.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125031/1/Effect-of-time-and-temperature-on-bioactive-compounds-in-germinated-Brazilian-soybean-cultivar-BRS-258.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO30245 - 1UPCAP - PPSP 11788SP 11788
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